);

Netwerkmarketing

Naast mijn activiteiten als interieurontwerper en productdesigner ben ik ook vol enthousiasme actief met netwerkmarketing.

Netwerkmarketing is voor Nederlandse begrippen een redelijk onbekend marketingmodel.

Dus ik zal het proberen in Jip en Janneke taal uit te leggen.

Ik krijg immers regelmatig de vraag waarom ik dit toch doe naast ons succesvolle interieurontwerp bureau.

Netwerkmarketing is eigenlijk niets anders dan mond op mond reclame over een product of een mogelijkheid waar je zelf enthousiast over bent.

Met netwerkmarketing werk je altijd samen met een bedrijf, in mijn geval is dat Forever Living products. Maar er zijn legio netwerkmarketing bedrijven, het is maar net wat er bij je past. Ik werd zelf heel enthousiast over het business model en het compensatieplan van Forever Living alvorens ik de producten had uitgeprobeerd. Toen ik de producten vervolgens ook nog eens ging proberen was ik helemaal overtuigd.

Om een business op te bouwen binnen netwerkmarketing ga je zelf je inkoopkanaal verleggen en koop je zelf de producten rechtstreeks in met korting. In mijn geval zijn dat verzorging producten, skincare en voedingssupplementen. Producten die ik sowieso al in huis had en die ik nu dus met korting inkoop.

Doordat ik zelf superenthousiast over het compensatieplan en de producten ben laat ik andere mensen uit mijn eigen netwerk ook hiermee kennis maken. Wanneer zij interesse hebben kunnen ook zij hun inkoopkanaal verleggen, de producten rechtstreeks met korting inkopen en/of werken met het compensatieplan.

Omdat ik er voor gezorgd heb dat ook zij gaan werken met het compensatieplan en/of producten inkopen ontvang ik hiervoor een compensatie van Forever Living.

Eigenlijk vergelijkbaar met wanneer je bij een goed restaurant hebt gegeten en deze aanbeveelt aan vrienden. Echter ontvang je van het restaurant geen compensatie voor de fijne reclame die je hebt gemaakt.

Ik voorspel dat in de toekomst steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van netwerkmarketing. Je ziet bijvoorbeeld ook al steeds meer acties van grote bedrijven zoals ‘Tel a friend’ acties waarbij jij een korting of voucher ontvangt wanneer je iemand klant hebt gemaakt bij het bedrijf. Het principe is eigenlijk exact hetzelfde.

Er gaan echter ook nog wel eens verhalen te ronde dat producten die via netwerkmarketing verkocht worden niet betrouwbaar zouden zijn, ze zouden niet voor niets niet in winkels liggen en er word ook geen reclame voor gemaakt! Echter kunnen we deze argumenten direct van tafel vegen. Producten die via netwerkmarketing worden verkocht moeten zelfs aan veel strengere eisen voldoen, er zijn verplichte handels en keurmerken en er is meer controle. De manier waarop de producten worden verkocht is puur een keuze, de reclame word gemaakt door de mensen die de producten gebruiken, de kosten voor dure commercials worden uitgespaard en mede daardoor is er een mooi compensatieplan mogelijk. De kosten die worden uitgespaard aan reclame (gemiddeld 65% van de retailprijs) stroomt terug via het compensatieplan naar de mensen die samen werken met het netwerkmarketing bedrijf.

Maar lees jezelf uiteraard wel in, kijk goed naar het compensatieplan van het bedrijf waar je eventueel mee samen wilt werken en laat je goed inlichten. Wat moet je realiseren om een mooi inkomen eruit te halen, belangrijker nog wat wil je ermee bereiken? Wil je een extra zakcentje, minder kunnen werken of misschien zelfs je baan op kunnen zeggen?

Voor mij betekent samenwerken met Forever meer vrijheid kunnen creëren en het opbouwen van een mooi pensioen. En daarnaast mag ik samenwerken met een heel aantal leuke mensen die elkaar versterken en helpen met het realiseren van hun dromen en dat is super inspirerend en leuk om te doen!

Forever Living is vorig jaar met afstand uitgeroepen tot beste netwerkmarketing bedrijf ter wereld met een 9,9 voor het compensatieplan en hun producten. De producten vallen keer op keer in de prijzen bij onder andere de Beauty Awards.

Het bedrijf bestaat inmiddels 40 jaar, is een familiebedrijf, niet beursgenoteerd en is actief in ruim 168 landen. Forever Living staat ook wel bekend als ‘The Aloe Vera company’, ze zijn de grootste producent op het gebied van Aloe Vera producten en hebben daarnaast van de plantages tot de distributie alles in eigen beheer.

Wil je graag meer informatie en nog meer weten wat het inhoud? Maak dan een geheel vrijblijvende afspraak met mij zodat ik er meer over kan vertellen.

In deze blog vertel ik waarom ik zo enthousiast ben over de producten waar we mee werken >>>>


Zoek je iets?