);
 • Blog
  Jeetje wat is het lang geleden dat ik hier wat gepost heb. Ik had er …
  Bekijk bericht
 • Beauty
  Heb jij al eens gehoord van je lymfestelsel? En weet je hoe je het gezond …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Ik schreef er hier al over dat ik momenteel naar aanleiding van de bodyscan even …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Onlangs schreef ik al dat ik een heel aantal boeken had aangeschaft waar ik zelf …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Yes it’s my birthday! 40 lentes jong, bizar eigenlijk hoe snel het allemaal gaat. Ik …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Momenteel is het heel erg druk met onze 8-weekse online cursus. Superleuk natuurlijk want ik …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen maar in deze tijd mag …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Onlangs heb ik een Bodyscan laten uitvoeren. Door mijn achtergrond en opleiding weet ik veel …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Gisteren had ik een leuk gesprekje met een vriendinnetje in de Achterhoek. We concludeerden dat …
  Bekijk bericht
 • Blog
  Ik ben nooit echt een boekenlezer geweest. Als ik een pagina had gelezen dan wist …
  Bekijk bericht
 • Onze nieuwe slaapkamer

  Jeetje wat is het lang geleden dat ik hier wat gepost heb. Ik had er simpelweg de tijd of de zin niet voor. Dus heb ik het gewoon even lekker los gelaten. Hoe fijn en leuk ik het ook vind om te schrijven, het moet geen ‘moetje’ worden want dan levert het alleen maar stress op. En momenteel ervaar ik die soms al voldoende met de kids in huis en alle regelgevingen. Het is soms best wel een puzzel om alles draaiende te houden.

  Maar wat is er veel gebeurd sinds mijn laatste bericht! Wat een heftig jaar was 2020! Er is veel in ons leven gebeurd zoals je misschien gelezen hebt en lichamelijk ben ik nog steeds niet de ‘oude’. Maar dat gaat langzaamaan de goede kant op. Het heeft gewoon meer tijd nodig dan ik mezelf soms gun.

  Er kwam in 2020 ook nog eens een verhuizing op ons pad. We zijn in oktober nog dichterbij het strand komen te wonen. We kunnen de zee nu zelfs letterlijk horen (mits het waait uiteraard ;-)) en binnen 200 meter lopen we zo via het duingebied naar het strand. Want een kado!

  Verhuizen betekent dus ook opnieuw inrichten. Al had ik daar op dat moment met hoe ik me voelde en alle lopende projecten totaal geen tijd en zin voor. Maar beetje bij beetje pakken we de ruimtes aan!

  We hebben er eerst voor gezorgd dat de kids weer een fijne plek hadden en zijn daarnaast met de hal, onze slaapkamer en een werkplek aan de slag gegaan.

  En onze slaapkamer is de tofste slaapkamer geworden die we ooit hebben gehad! Het hemelbed uit mijn eigen collectie hadden we natuurlijk al, maar deze staat nu tegen de houten lattenwand aan die we zelf verkopen via vandebuntinterieur een bedrijf welke we ook vorig jaar uit de grond hebben gestampt nadat Erik door de lockdown thuis kwam te zitten.

  De Lattenwand hebben we overigens op nog meer plekken in huis toegepast maar dat zal ik wel een andere keer delen.

  Ook heb ik een heel leuk hoekje kunnen creëren met een kastje die ik kocht bij Stijlbandiet een superleuke winkel in Den Haag die naast Fashion ook hele leuke interieur items maar ook opgeknapte meubelen verkopen.

  Het kastje is een soort altaartje met mijn favoriete items, stenen, sieraden, dierbare herinneringen en een paar mooie quote’s.

  Heb jij al eens gehoord van je lymfestelsel?

  Heb jij al eens gehoord van je lymfestelsel? En weet je hoe je het gezond kunt houden en waarom dat zo belangrijk is? 

  Een overbelast lymfesysteem kan allerlei klachten veroorzaken, voedselovergevoeligheden, frequente verkoudheids- en griepinfecties, gewrichtspijn, hoofdpijn, menstruatiekrampen, artritis, sinusitis, verlies van eetlust, brandend maagzuur, constipatie, opgezwollen buik, darmklachten, vermoeidheid, depressie, acne, gewichtstoename, cellulite en nog veel meer! 

  Je lymfevatenstelsel is net als je bloedvatenstelsel een systeem van grotere en kleinere vaten en vaatjes door het hele lichaam, waarin zich een het lymfevocht bevind. Het is een enorm uitgebreid systeem: het lymfestelsel is zelfs twee keer zo groot is als je bloedvatenstelsel! Als je al je lymfevaten achter elkaar zou plakken zou je maar liefst 200.000 km krijgen! Het lymfevocht vervoert ook stoffen, net als je bloedvaten. Dit zijn echter geen voedingsstoffen die naar de cellen en weefsels toegebracht worden. Het gaat hier juist om het vervoeren en verwerken van afvalstoffen van beschadigde lichaamscellen, ongunstige indringers en ziekteverwekkers/ Deze worden door de lymfe worden opgenomen, onschadelijk gemaakt en afgevoerd. 

  Je lymfestelsel werkt dus als een filter en is de belangrijkste reinigingsdienst van je lichaam!

  Je bent wat je eet. Dat kan een verontrustende gedachte zijn als je alle chemicaliën in beschouwing neemt die worden gebruikt in ons dagelijkse voedsel en vergeet ook niet dat je huid ook alle chemicaliën absorbeert uit cosmetica, deodorant, etc! 

  Het lymfatische systeem is een netwerk van knooppunten, klieren en vaten die ervan uitgaan dat de spierbeweging goed verloopt en vloeit. In tegenstelling tot onze bloedsomloop, heeft het lymfestelsel geen pomp om vloeistof te verplaatsen. Bij te weinig beweging, stress of andere oorzaken kan je lymfvatenstelsel ‘verstopt’ raken. De afvalstoffen worden dan niet goed meer uit je lichaam vervoerd.

  Het lymfestelsel zal opzwellen en het vocht vasthouden in het hele lichaam dit noemen we een lymfatische verstopping. 

  Iedereen die een voeding of detox programma heeft gevolgd, weet dat wanneer je heel gezond gaat eten met veel verse groenten en geen rommel, je als eerste minstens 3 tot 4 kilo water verliest. Dit is de ophoping van vocht uit je lymfevatenstelsel!

  Als deze lymfatische verstopping langdurig is, zullen parasieten en andere ziekteverwekkers toegang krijgen omdat je lichaam hier zich dan niet meer goed tegen kan weren. Een lekkende darm zet ook het lymfatische systeem ‘uit’. Dit wordt veroorzaakt door chronische constipatie, een slecht dieet en/of parasieten die ervoor zorgen dat afval uit je darmen ontsnapt en in lichaamsweefsels terechtkomt waar het niet hoort: na verloop van tijd kan dit resulteren in auto-immuunziekten zoals fibromyalgie, chronische vermoeidheid, enz.

  Een goed voedingsprogramma of detox kan helpen – zie het als een onderhoudsbeurt die je jezelf minstens twee keer per jaar cadeau mag geven. Er zijn ook specifieke voedingstoffen en kruiden die helpen bij het reinigen en ondersteunen van het lymfestelsel.

  De beste oefening om het lymfesysteem te legen is door op een trampoline te springen. Omdat het lymfesysteem een reeks kleppen en kanalen heeft zonder pomp, versnelt de beweging van op en neer springen op een trampoline de stroom van het lymfevocht door het systeem en uit het lichaam. Heb je geen trampoline? Dan is touwtjespringen ook een goede optie.

  Stem daarnaast je voeding af door echt voedsel te eten met veel verse groenten. Vermijd voeding waarvoor je allergisch of gevoelig voor bent. Glutenvrij voor een korte periode kan het lymfesysteem ook helpen. Drink ook veel zuiver water (dus geen kraanwater maar bijvoorbeeld Spa blauw of gefilterd water). Omdat je lichaam aan het werk wordt gezet om gifstoffen kwijt te raken die opgeslagen zitten in je lymfe kan het zijn dat je wat ontwenningsverschijnselen ervaart. Dat kan misschien even pittig zijn, maar wanneer je hier doorheen bent, zal je een wereld van verschil merken!

  Er zijn een aantal dingen die ik dagelijks doe om mijn lymfvatenstelsel optimaal te ondersteunen.

  Ik start onder andere iedere ochtend met het droogborstelen van mijn huid. Er zijn zoveel voordelen van het droogborstelen van de huid. Het stimuleert je lymfesysteem, exfolieert je huid, verhoogt de bloedsomloop, vermindert cellulitis en verbetert je spijsvertering en nierfunctie!

  Veel natuurgeneeskundige artsen adviseren droogborstelen omdat het masseren van de lymfeklieren het lichaam helpt overtollig water en gifstoffen kwijt te raken.

  Borstel altijd naar je hart, wat het beste is voor de bloedsomloop en je lymfestelsel. Je kunt je hele lichaam (inclusief de voetzolen) borstelen. Begin bij je voeten en werk via je benen omhoog naar je armen, borst, rug en maag. Vermijd het borstelen van je gezicht, je geslachtsorganen of op andere plaatsen met irritaties of schaafwonden (inclusief spataderen). 

  De druk die je uitoefent tijdens het borstelen van je huid moet stevig maar niet pijnlijk zijn. Je huid moet roze zijn na een sessie (niet rood of geïrriteerd) en je kunt zo lang (of zo weinig) borstelen als je wilt. Een gemiddelde droge borstelsessie kan tussen de twee en twintig minuten duren. 

  Ik kende het gebruik al een tijdje, het is ook een veel voorgeschreven advies binnen de Ayurveda. Zelf ben ik hier echter sinds 6 weken nu echt dagelijks structureel mee bezig, en ik kan zelf al echt een groot verschil merken. Allereerst voelt het droogborstelen voor mijn huid heel erg goed. Het werkt ontspannend en geeft tegelijkertijd energie. Mijn huid is zachter en minder droog en ik heb het idee dat mijn cellulitis wekelijks minder word. Met dat laatste speelt voeding natuurlijk ook een heel belangrijke rol. 

  Er zijn verschillende signalen dat lymfevloeistof niet effectief beweegt en dat gifstoffen zich in je lichaam opbouwen:

  • Opgeblazen gevoel
  • Zwelling in je vingers / ringen zitten strakker
  • Mistig hoofd (brainfog)
  • Spijsverteringsproblemen
  • Parasieten
  • Depressie
  • Sinusinfecties
  • Huidproblemen / droge en of jeukende huid
  • Vergrootte lymfeklieren
  • Chronische vermoeidheid
  • Ziek of stijf gevoel wanneer je ’s ochtends wakker wordt
  • Onverklaarbare blessures
  • Overgewicht
  • Koude handen en voeten
  • Constipatie
  • Verergerde allergieën- Voedselgevoeligheden
  • Verhoogde verkoudheid en griep

  Een gerichte reiniging kan helpen om deze problemen op te lossen!

  Bovenstaande tips zijn een heel goed begin om mee te starten!

  Komende weken ga ik zelf echter nog een stapje verder. Hoewel vorige week mijn lymfestelsel nog doorgemeten is tijdens een nieuwe bodyscan en de resultaten na 6 weken echt al heel positief zijn. Wil ik mijn lichaam nog een extra boost geven door een Lymfe detox te gaan doen op basis van het regelmatig nemen van een detoxbad met onder andere magnesium en etherische oliën. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig wat mij dat eventueel nog extra gaat brengen en zal dit uiteraard ook gaan delen.

  Wil je zelf alvast aan de slag om je Lymfestelsel te ondersteunen dan kan je alvast beginnen met de volgende tips:

  • Drink dagelijks minimaal 2,5 liter zuiver water (koop een mooie fles dat maakt het echt makkelijker, ik heb de flessen van EQUA, deze zijn van glas dus als je ze in een warme auto hebt liggen komen er geen chemicaliën vrij door de zon!)
  • Drink Chinese groene thee! Supergezond en het helpt heel goed bij het afvoeren van afvalstoffen.
  • Eet puur, vers en zoveel mogelijk biologisch! Dus geen kant en klaar, vermijd E nummers en toegevoegde suikers!
  • Ga trampoline of touwtjespringen (is dat niet mogelijk ga dan in ieder geval bewegen! Mijn trampoline komt van Flexbounce)
  • Droogborstelen van je huid. De keuze qua borstels is reuze, maar kies hiervoor ook weer voor een natuurlijke variant.
  • Breng een bezoekje aan de Sauna.
  • Masseer je huid na het douchen met een pure natuurlijke oliën.
  • Het C9 programma is ideaal voor het ontdoen van afvalstoffen in je lichaam!
  • Als alternatief op de C9 kan je ook minimaal een maand lang dagelijks 100ml pure Aloë Vera drinken.
  • Kijk eens kritisch naar je cosmetica! Gebruik een natuurlijke deodorant, minerale make-up en troepvrije crèmes en dergelijke! Je huid werkt als een spons, houd daar dus rekening mee want al die chemicaliën moeten weer afgevoerd worden door je raad het al; je lymfvatenstelsel! Een heel fijn troepvrij make-up merk is Nonon!

  Over een paar weken zal ik mijn ervaring met de detoxbaden met jullie delen. Ik ben zelf ook super benieuwd en heb er zin in!

  Gezonde zaden en pitten crackers

  Ik schreef er hier al over dat ik momenteel naar aanleiding van de bodyscan even onder andere geen Gluten meer mag eten.

  Een goed moment dus om lekkere alternatieven te bedenken!

  Afgelopen weekend maakte ik deze zaden en pitten crackers met avocado en zalm. Maar de crackers kan je ook lekker combineren met bijvoorbeeld avocado en ei of met kipfilet etc!

  Je kunt de crackers heel makkelijk zelf maken:

  Je gebruikt:

  75gram zonnebloempitten, 75gram lijnzaad, 75gram sesamzaad, 75gram pompoenpitten, 100 gram speltmeel, 50ml zonnebloem olie, 220ml water.

  Vervolgens ga je alles goed mengen en verdeel je dat op een bakplaat met bakpapier tot je een dikte hebt van 3-4mm, eventueel wat kruiden en zeezout eroverheen. Ik koos voor oregano. Om het breken makkelijk te maken heb ik vooraf al de delen ingesneden.

  45 minuten bakken op 150 graden in een voorverwarmde oven.

  Het recept is vol van gezonde vezels, vetten en vetzuren zoals omega 3 en glutenvrij! Ps wist je dat avocado heel erg goed is voor je huid en je haar!

  Bon apetit!

  Rock Your Crystals

  Onlangs schreef ik al dat ik een heel aantal boeken had aangeschaft waar ik zelf super enthousiast over ben!

  Dit is ook een van die boeken. Ik gebruik zelf al een hele tijd kristallen bij mijn meditaties, intenties en andere selfcare momentjes.

  Via Instagram ben ik op een gegeven moment Hanneke gaan volgen, de founder van Rock Your World en zij schreef vorig jaar het boek ‘Rock your Crystals‘.

  Een heel mooi overzichtelijk boek met uitleg over hoe je 50 verschillende kristallen kan inzetten in je dagelijkse leven. Het boek staat vol met selfcare tips en inspiratie!

  Ik vind het een heel waardevol boek voor als je al met kristallen werkt of van plan bent er wat mee te gaan doen. Want kristallen zijn niet alleen heel mooi om te zien ze hebben allemaal ieder voor zich ook nog eens hun eigen kracht en werking.

  Mijn persoonlijke favorieten zijn de Rozenkwarts, Citrien en de Celestien. De Celestien staat voor Intuïtie en zuiverheid, de rozenkwarts voor liefde, compassie en tederheid en de Citrien voor Energie,Overvloed, Geluk en Blijdschap.

  Van de Celestien heb ik een hele mooie grote steen naast mijn bed liggen en de Rozenkwarts ligt beneden in de woonkamer, hiervan heb ik verschillende. Het is ook een favoriet kadootje voor mij om te geven aan vriendinnen die soms net even wat liever voor zichzelf mogen zijn of die door een bijzondere fase in hun leven gaan.

  De Celestien draag ik eigenlijk altijd bij me want mijn oorbellen zijn daarvan gemaakt, daarnaast heb ik ook een armbandje met een Citrien eraan en ook nog een losse steen die ik bij me draag bij spannende of belangrijke afspraken of ik leg hem bij mijn toetsenbord in de buurt wanneer ik net even een beetje meer zelfvertrouwen nodig heb om een klusje te klaren.

  Mijn kids hebben allemaal een Amethist uitgezocht, deze ligt bij ze naast hun bed en werkt beschermend en kalmerend. Daarnaast is de Rock Your night spray ook hun favoriet. Hier zit onder andere ook de Amethist in en etherische olie van lavendel dat rustgevend helpt dus goed voor het slapen gaan.

  Het gebruik van stenen word ook nog wel eens als iets vaags ervaren of als zweverig. Voor mij werkt het in ieder geval en of het dan tussen de oren zit of niet dat maakt dan eigenlijk helemaal niet uit, toch?

  It’s my birthday!

  Yes it’s my birthday! 40 lentes jong, bizar eigenlijk hoe snel het allemaal gaat. Ik vind het helemaal niet erg om 40 te worden maar heb met mezelf wel de afspraak gemaakt dat ik op mijn veertigste het fitst ever wil zijn!

  Ik loop al sinds mijn 25e met een auto-immuun ziekte te stoeien die mij behoorlijk wat uitdagingen heeft bezorgd. Dat is dus al weer 15 jaar geleden. Een zoektocht van 15 jaar wat het beste voor mij werkt en hoe ik mezelf het meest optimaal kan ondersteunen.

  Het veranderd ook, ieders gezondheid is onder invloed van externe en interne factoren. Die van mij dus ook. Daarnaast is er ook steeds meer kennis en heb ik me de afgelopen jaren steeds meer en meer verdiept en leer ik nog iedere dag bij.

  Onlangs heb ik nog een bodyscan laten maken dat je hier kon lezen en het is bizar wat het me nu al gebracht heeft. Ik voel me momenteel zo energiek, zo heb ik me de afgelopen 15 jaar niet meer gevoeld! Bizar gewoon! Nu had ik begin dit jaar ook wel een flinke optater gehad. Dat heeft mijn lijf ook echt niet veel goeds gedaan. Dus het was even zoeken om mijn lijf weer op het rechte pad te krijgen.

  Nu ben ik voor mezelf op een missie om mijzelf het meest fit dan ooit tevoren te voelen….en dat is best een uitdaging aangezien ik voordat ik ziek werd topfit was, 5 dagen per week in de sportschool te vinden was, meerdere paarden per dag reed en eigenlijk altijd wel in beweging was.

  Maar we zullen het gaan zien! Ik heb er vertrouwen in dat ik met de juiste voeding, de juiste producten uit ons eigen FIT programma en de juiste beweging het resultaat ga behalen wat ik voor ogen heb. Ik wil gewoon heel graag een fitte mama zijn die voldoende energie heeft om haar bedrijven succesvol te runnen en in haar vrije tijd lekker actief met haar gezin kan zijn en de dingen kan doen die ik graag wil doen! Dat zou mijn beste verjaardags kado ever zijn!

  Online cursus

  Momenteel is het heel erg druk met onze 8-weekse online cursus.

  Superleuk natuurlijk want ik doe niets liever dan mijn kennis en passie delen over mijn werk als interieurontwerper. De cursus staat inmiddels al meer dan 3 jaar en er hebben al meer dan 100 mensen aan deelgenomen. Echt heel tof!

  En zeker nu in deze tijd dat je veel thuis zit wil je toch wat om handen hebben. Eindelijk de cursus doen die je al heel lang wilde gaan doen. Of eindelijk je interieur aanpakken en kan je er wel wat ‘laagdrempelig’ advies bij gebruiken.

  Tijdens de 8-weekse online cursus leer je om je eigen interieurplan te maken. Alles word behandeld van A tot Z, van moodboard tot lichtplan doormiddel van PDF’s en video’s. Daarnaast hebben we ook een speciale besloten Facebook pagina waarin iedereen zijn of haar plannen kan delen, eventueel vragen kan stellen en extra tutorials en Facebook Live’s kan (terug)kijken.

  Juist in deze tijd ben ik extra dankbaar dat we drie jaar geleden (en nu nog steeds) de energie en tijd hebben gestoken in het ontwikkelen van deze (eerste) uitgebreide online interieurstyling cursus. Dankbaar voor al die enthousiaste mensen die hebben deelgenomen en dankbaar dat ik nu er geen ‘Live’ cursussen gegeven kunnen worden toch ook op deze manier mensen kan helpen.

  Nieuwsgierig naar de online cursus? Je kunt hem HIER vinden.

  Goed voor jezelf zorgen!

  Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen maar in deze tijd mag je daar best een beetje extra aandacht voor hebben!

  Goed voor jezelf zorgen versterkt namelijk je immuunsysteem waardoor je weerbaarder bent en eventueel sneller hersteld.

  Ik heb een aantal hele belangrijke tips op een rijtje gezet;

  1. Gezond eten, het klinkt zo simpel. Maar juist in periodes waar de structuur weg is en men stress ervaart word er toch sneller voor ongezond of makkelijk (pakjes/zakjes) eten gekozen. Ga voor vers en zelf bereid eten zodat je optimaal kunt profiteren van de voedingstoffen die erin zitten en probeer (toegevoegde) suikers zoveel mogelijk te vermijden.

  2. Zorg voor voldoende slaap! Tijdens je slaap werkt je lichaam heel hard aan herstel en het afvoeren van afvalstoffen. Blijf dus niet tot laat bankhangen terwijl je naar Netflix kijkt (of een andere zender) maar ga op tijd naar bed en zorg voor minimaal 8 uur slaap! Wen jezelf ook aan om een uur voordat je gaat slapen je telefoon uit te doen en weg te leggen!

  3. Zorg dat je angst en stress vermijd! En dat is natuurlijk een hele lastige momenteel met al het nieuws en de wereld waar we in leven. Als je daar last van hebt beperk dan de berichten die je binnen laat komen. Ik kijk en lees zelf geen berichten over het Covid19 virus. Volg alleen de belangrijke persconferenties om op de hoogte te zijn.

  Probeer daarnaast dagelijks in de ochtend of in de avond op te noemen of op te schijven waar je dankbaar voor bent, dit geeft een enorme positieve boost aan je systeem! En let goed op je ademhaling, ga soms even heel bewust goed naar je buik ademen (maak bijvoorbeeld gebruik van de app Breath) of zet een meditatie op, 5 minuten heeft al een enorm effect! En probeer ook echt los te laten, aan de hele situatie kunnen we momenteel niets veranderen, je kunt echter wel veranderen hoe je ermee omgaat.

  4. Zorg voor voldoende vitamine C, D en zink! Deze zijn top voor je immuunsysteem. Neem daarom een goede multivitamine. Bijvoorbeeld de DAILY voor volwassenen en ‘grote’ kinderen of de KIDS voor de kleintjes. Neem de IMMUBLEND erbij als je wat extra vit. C, D en zink kunt gebruiken. Of de ROYAL GELLY voor een extra boost.
  Visolie ARCTIC SEA stimuleert de aanmaakt van witte bloedcellen die het immuunsysteem versterken. 
  De ALOE VERA zit ook vol met VITAMINE C. Ik drink zelf momenteel dagelijks 200ml van het gele pak en de kids drinken hier dagelijks de PEACH (perziksmaak). Weet je niet zo goed waar te beginnen dan mag je mij altijd een berichtje doen.

  5. Haal een Diffuser in huis voor het gebruik met etherische oliën. Etherische oliën kunnen op heel veel manieren goed helpen. Eucalyptus helpt bijvoorbeeld bij verkoudheid en luchtweginfecties en is antibacterieel en Sinaasappel kan je goed gebruiken wanneer je niet lekker in je vel zit, neerslachtig en gestrest bent. Sinaasappel zorgt voor een instant positief gevoel. Heb je moeite met inslapen dan is Lavendel een hele goede om te gebruiken. Ik zal hier binnenkort nog meer over delen.

  6. Beweeg! Ga bewegen, dit is de beste manier om je lichaam een goede boost te geven. Ga de buitenlucht in, wandelend of fietsend. Je hoeft echt niet intensief te sporten om de doorbloeding op gang te brengen en je immuunsysteem te boosten. Sterker nog ’te’ intensief sporten kan je lichaam juist onnodig stress geven en stress haalt je immuunsysteem juist onderuit! En wil je wel intensief gaan sporten zorg dan dat je goed opbouwt en afbouwt en drink naderhand voldoende water.

  Wij hebben het geluk vlak bij het bos, de duinen en het strand te wonen. Zeker in de ochtenden en avonden is het er heerlijk rustig. Dus probeer dagelijks ook voor jezelf een mindfull moment te vinden waarbij je het bewegen en je hoofd tot rust te laten komen kunt combineren!


  Bodyscan

  Onlangs heb ik een Bodyscan laten uitvoeren. Door mijn achtergrond en opleiding weet ik veel over hoe je lichaam werkt en kan ik daar zelf behoorlijk mijn weg mee vinden. Maar na mijn miskraam, operatie en alles eromheen bleef ik zwaar vermoeid. Als ik een uur wat had gedaan moest ik minimaal een uur bijkomen. Mijn stofwisseling liep maar niet lekker en mijn huid ging er alsmaar slechter uitzien. Daardoor was ik helemaal even kwijt waar ik nu zelf moest beginnen en welke weg ik moest bewandelen. Want van alles wat ik deed had ik het gevoel dat het geen of weinig effect had.

  Een hele goede reden dus om mezelf eens goed te laten checken. Ik sta goed in contact met mezelf en leef al heel erg gezond maar ik kan natuurlijk niet naar binnen kijken.

  Dus had ik een afspraak gemaakt bij Gerrine voor een Bodyscan.
  Een bodyscan is als een APK-keuring voor je auto. Het brengt je gezondheid in beeld. Hoe? Via een uniek meetsysteem, ontworpen en ontwikkeld in Zwitserland, maar sinds 1993 werken ook artsen en therapeuten in Europa met dit systeem. Het meetsysteem meet op nauwkeurige en veilige wijze de energetische structuren van het lichaam. Dit gebeurt door middel van elektromagnetische frequenties die het lichaam doorgezonden worden. Op die manier kan je dus exact zien wat er in je lichaam uit balans is en hoe je bijvoorbeeld ook op bepaalde voedingstoffen reageert.

  Het resultaat was bizar. Zoals ik al vertelde sta ik best wel heel erg goed in contact met mijn lichaam. Ik moest vantevoren wel een intake formulier invullen maar toch wist Gerrine dingen te benoemen waarvan ik zelf al wel wist dat ze er zijn maar die niet op het intake formulier genoemd werden. Ongelofelijk gewoon en heel gaaf dat dit dus gewoon kan!

  Het mooie is dus nu dat ik daar dus heel gericht mee aan de slag kan!

  Wat er bij mij onder andere naar voren kwam is dat mijn hormonaal systeem en immuunsysteem niet goed samen werken. Door afvalstoffen in mijn lichaam werken mijn spieren niet goed samen met mijn spijsverteringssysteem. Ik kan mijn koolhydraten en eiwitten niet goed verteren en dit komt onder andere door een overgroei van de verkeerde maagbacterie. Mijn darmflora is niet in balans, waardoor er veel mis gaat in vertering en opname. En in mijn lymfe door het hele lichaam zitten heel veel afvalstoffen.

  Een flinke lijst dus (en dan heb ik hem nog ingekort en samengevat). Nu ben ik dus al een week aan de slag met deze punten doormiddel van de juiste voeding, supplementen en beweging! En het is al een verschil van dag en nacht! Ik heb meer energie, minder last van gewrichten en spieren en voel me meer in balans!

  Wat ook heel fijn is is dat het nu zwart op wit staat. Ik weet wat ik moet doen om het te verbeteren, voel al direct verbetering en dat motiveert enorm. Om mijn afvalstoffen in mijn lymfe af te voeren heb ik bijvoorbeeld een trampoline aangeschaft waar ik 1 tot 2 keer daags 10 minuten een workout op doe. Ik ben direct op advies gestart met het doen van de C9 (kwam goed uit want ik was het al van plan), deze zorgt even voor een goede reset voor je darmen en stofwisseling. Ik gebruik nu helemaal geen zuivel meer. Hoewel ik al geen melk dronk, was het moeten missen van kwark en zo nu en dan kaas wel even een domper. Maar omdat het duidelijk naar voren kwam dat ik er niet tegen kan heb ik het er wel voor over. En eet volledig gluten vrij!

  Dus motivatie alom en heb er zin in om er verder mee aan de slag te gaan! Ik zal binnenkort nog meer delen over dit proces!

  Who’s in?

  Gisteren had ik een leuk gesprekje met een vriendinnetje in de Achterhoek. We concludeerden dat we allebei aan het dichtgroeien waren en dat onze kleding alles behalve lekker zat.

  Het resultaat van veel thuis zijn, minder bewegen en stress door de situatie thuiswerken in combi met de kids en daardoor lekker snaaien.

  Ik gaf aan na komende week het roer om te willen gooien, weer te starten met de C9 en weer meer te gaan bewegen.

  S’ avonds besloot ik dat het stom was om nog een week te wachten! Waarom niet nu beginnen met meer te gaan bewegen?

  Dus besloot ik te gaan lopen terwijl ik op dat moment duizenden excuses kon bedenken om het niet te doen.
  Ik was moe, had hoofdpijn, moest me omkleden, geen conditie want nog herstellende, eigenlijk geen zin, het was een zooi in huis….etc etc

  Toch deed ik het want ik groei dicht! Ja echt de kilo’s vliegen eraan! Ik beweeg dus veel minder dan ik normaal doe, want tja sportschool dicht. Ik ben hormonaal nog steeds uit balans, nog steeds snel vermoeid, eet veel meer nu ik thuis ben en met regelmaat toch meer stress ervaar want ik vind de combi fulltime thuiswerken, kids en huishouden best pittig op zijn tijd!

  Maar de wens om niet dicht te groeien en om aan mijn conditie te werken is dus simpelweg groter dan al die excuses die ik ook kon bedenken. Ik ben dus gegaan!

  En…. het was heerlijk, best zwaar want veel bulten op en af gelopen waarbij ik als een hijgende zeekoe boven kwam en toch steeds even bij moest komen….maar gelukkig liepen er geen andere mensen #luckyme. Ik voelde me zo trots en energiek naderhand! Echt heerlijk!

  Dat je dan ook denkt van tjemig wat kan je het jezelf toch moeilijk maken, waarom heb ik dit niet eerder gedaan!?

  Mijn oproep is nu: wie doet ermee? Wie gaat er vanavond mee wandelen? Niet echt samen natuurlijk want dat kan niet maar wel het gevoel van samen dat we toch samen de schouders eronder zetten om in beweging te komen! Samen fitter worden en mentaal ondersteunen, goed voor ons lijf zorgen en even lekker het hoofd leeg maken!

  Who’s in!?
  Ik post vanavond om 20.00 een berichtje op mijn Facebook pagina dat ik ga. Ik zou het superleuk vinden dat iedereen die mee doet een reactie plaatst met foto dat je mee doet!
  Zou zo tof zijn om samen in beweging te komen!
  #startmoving #walktheearth #whosin

  Onderstaande tekst vond ik op Pinterest en vind ik hier eigenlijk best heel mooi bijpassen.

  Vibrate Higher Daily

  Ik ben nooit echt een boekenlezer geweest. Als ik een pagina had gelezen dan wist ik onderaan al niet meer wat ik gelezen had. Niet bepaald handig en had er eigenlijk ook nooit echt het geduld voor. De boeken die ik sinds mijn twintigste heb gelezen zijn werkelijk op een hand te tellen!

  Daar kwam vorig jaar met mijn opleiding tot Ayurvedisch therapeute al wel wat verandering in want tja die studieboeken moeten natuurlijk wel gelezen worden.

  Onlangs heb ik echter zo’n 8 boeken besteld!!!!! Ja je het leest het goed in een gekke bui heb ik 8 boeken besteld. Geen fictie want daar ben ik niet zo van, ik kijk liever een goede film. Het zijn voornamelijk boeken gericht op inspiratie, gezondheid en het beste uit jezelf halen.

  Ik zal de komende tijd een aantal van deze boeken delen want degene die ik tot nu toe gelezen heb daar ben ik super enthousiast over. Boeken die makkelijk weglezen en in overzichtelijke hoofdstukken zijn verdeeld. Want overzicht…I need that!

  Maar het boek waar ik nu aan begonnen ben wil ik echt alvast graag met jullie delen. Een boek met een uitdaging, althans die uitdaging heb ik mezelf gegeven want het boek is Engelstalig. Het afgelopen half jaar heb ik steeds vaker internationale opdrachtgevers waar ik dus Engels mee spreek. Ik kan best een beetje Engels spreken maar vind het toch belangrijk om het nog beter te kunnen dus dan ook maar met een Engelstalig boek 🙂

  Het is een super inspirerend boek! Veel te uitgebreid om hierover te schrijven, het is gewoon een echte mustreed. Heel inspirerend en verhelderend waar je ook staat in je leven. Daarnaast is hij ook mooi vormgegeven en staan er prachtige quotes in!

  Ik kan inmiddels best om mezelf lachen want van totally not into books ben ik langzaam in een boekenwurm aan het veranderen. Hoe veranderlijk kan een mens zijn 😉


  Een aantal van mijn favoriete boeken op de schouw in de woonkamer.

  Sporten…

  Voor mijn herstel was het ook heel belangrijk dat ik weer ging sporten. Lichamelijk natuurlijk heel belangrijk maar mentaal natuurlijk ook!

  Ik besloot het anders aan te gaan pakken dan voor mijn zwangerschap. Een nieuwe sportschool, een nieuwe manier van sporten met veel begeleiding, iets dat ik zelf persoonlijk heel erg fijn vind.

  Maar nog fijner is het dat dan die sportschool ook nog eens stylish heel verantwoord is! Check de foto’s van de kleedkamer, te mooi toch!

  Ik denk dat dit een mooi voorbeeld is dat het gewoon ook anders kan. Dus een oproepje voor alle sportscholen, maak er iets moois van 😉

  Helaas kan ik (en de rest van bijna de hele wereld) momenteel geen gebruik maken van de sportschool maar gelukkig geven ze heel creatief video lessen die ik thuis kan volgen en fijne tips online!

  Onze nieuwe slaapkamer

  Onze nieuwe slaapkamer

  Heb jij al eens gehoord van je lymfestelsel?

  Heb jij al eens gehoord van je lymfestelsel?

  Gezonde zaden en pitten crackers

  Gezonde zaden en pitten crackers

  Rock Your Crystals

  Rock Your Crystals

  It’s my birthday!

  It’s my birthday!

  Online cursus

  Online cursus

  Goed voor jezelf zorgen!

  Goed voor jezelf zorgen!

  Bodyscan

  Bodyscan

  Who’s in?

  Who’s in?

  Vibrate Higher Daily

  Vibrate Higher Daily

  Sporten…

  Sporten…

  Hoe het gaat?

  Hoe het gaat?

  Een heel persoonlijk bericht…

  Een heel persoonlijk bericht…

  PRO interieurstyling cursus

  PRO interieurstyling cursus

  Stil…..

  Stil…..

  Flexa kleur van het jaar 2020

  Flexa kleur van het jaar 2020

  Opleiding tot Ayurvedisch therapeut

  Opleiding tot Ayurvedisch therapeut

  Een kadootje voor jou!

  Een kadootje voor jou!

  Als ik later groot ben…

  Als ik later groot ben…

  Een klein gebaar met hopelijk een groter effect!

  Een klein gebaar met hopelijk een groter effect!

  C9 cleansing

  C9 cleansing

  Summertime…

  Summertime…

  Ontmoet Forever Den Haag

  Ontmoet Forever Den Haag

  Succes?

  Succes?

  Aan de klus

  Aan de klus

  2 jaar alweer

  2 jaar alweer

  Quote

  Quote

  Netwerkmarketing?

  Netwerkmarketing?

  Tijd?

  Tijd?

  Over gewicht

  Over gewicht

  Samenwerken?

  Samenwerken?

  Complimenten

  Complimenten

  Stopwoordjes….

  Stopwoordjes….

  Vrouwen power!

  Vrouwen power!

  Happy New Year!

  Happy New Year!

  Energie

  Energie

  Smoothie time

  Smoothie time

  Binnenkijker in tijdschrift Vriendin

  Binnenkijker in tijdschrift Vriendin

  New York New York!

  New York New York!

  En toen was het zover…

  En toen was het zover…

  Passie

  Passie

  Het Hemelbed is er!

  Het Hemelbed is er!

  Mama moet werken…

  Mama moet werken…

  Wereld kantoor

  Wereld kantoor

  Wat wil jij echt?

  Wat wil jij echt?

  Dankbaarheid

  Dankbaarheid

  Ontbijtmuffins met blauwe bessen

  Ontbijtmuffins met blauwe bessen

  Erop uit :-)

  Erop uit :-)

  Eigen collectie aan het uitwerken

  Eigen collectie aan het uitwerken

  Creativiteit

  Creativiteit

  Bezoek Botanische tuin Dallas

  Bezoek Botanische tuin Dallas

  Keuzes maken

  Keuzes maken

  We gaan verhuizen!

  We gaan verhuizen!

  Nieuwe vriendjes in huis

  Nieuwe vriendjes in huis


  Zoek je iets?