);

Energie

Energie is misschien wel de belangrijkste tool die je hebt.
Energie regelt eigenlijk alles, lichamelijk, mentaal en emotioneel.

De afgelopen weken of eigenlijk wel de laatste paar maanden liep ik zelf ontzettend vast in mijn energie niveau. Ik had verwacht dat ik na onze verhuizing emotioneel afstand kon nemen van alles wat er de afgelopen jaren en in mijn jeugd gebeurd was. Ik dacht ‘dat verwerk ik wel even, ik gooi het eruit en ga weer vrolijk verder’.
Nou hoe mis kon ik het hebben! Het tegenovergestelde gebeurde eigenlijk.

In plaats van dat alle verdriet en emotie eruit zou komen, was ik een soort van lam geslagen, er kwam geen traan, geen verdriet, er gebeurde eigenlijk maar weinig.
Behalve dat mijn energie niveau steeds verder daalde en ik steeds meer het gevoel kreeg daar wat mee te moeten doen.

Niets gebeurd zomaar en nog diezelfde week las ik een post op Instagram over ‘Uncried Tears’ letterlijk de spijker op zijn kop van hoe ik me op dat moment voelde.
Je weet dat er iets zit dat je moet verwerken maar het komt gewoon niet, het wil er niet uit.

Ik besloot er maar een berichtje aan te wagen dat ik mij erg aangesproken voelde door het bericht op Instagram en dat ik graag een afspraak wilde maken.
Inmiddels reis ik al weer een aantal weken wekelijks vanuit Den Haag een uur en kwartier richting Zeeland (nog net Zuid Holland eigenlijk).
En begeleid Bastiaan mij in het verwerken van alles wat er gebeurd is in mijn leven en de trauma’s en emoties die daarbij horen.
Heel intensief en wat kan je als mens toch veel wegstoppen en wat kan je rare gewoontes aanwennen om zelf niet te hoeven voelen.
Zo kwam ik er al snel achter dat ik al jaren praat in de tweede persoon zodra het over mij en mijn gevoelens gaat.
Puur uit zelfbescherming om maar niet te hoeven voelen, lekker veilig zeg maar….
Maar natuurlijk helemaal niet goed voor je!

Ik heb al vroeg als kind geleerd dat als iets in je leven moeilijk is, je gewoon even moet slikken en weer door moet gaan. Vooral doorzetten en niet luisteren naar je lichaam!
Dit heeft natuurlijk twee kanten, enerzijds leer je door te zetten wanneer dingen moeilijk gaan en daar is tot op zekere hoogte echt niks mis mee, het heeft mij namelijk ook echt veel gebracht. Maar anderzijds leer je totaal niet naar je lichaam te luisteren en dat kan wel echt een probleem gaan vormen. Ik ging zelf altijd over mijn grenzen heen en laat ook heel makkelijk anderen over mijn grenzen gaan.

De afgelopen weken waren een emotionele roller coaster maar zo OK! Ik heb ontzettend veel gehuild, gehuild van verdriet, gehuild van verwerking en zelfs in mijn broek gepiest van het lachen! Mijn energie niveau is weer top! Natuurlijk zijn er mindere dagen, maar hey die hebben we allemaal, that’s life!
Maar het mooiste aan dit alles is dat wanneer je merkt dat je eigen energie weer goed is, je ook mensen om je heen krijgt met datzelfde energie niveau.
Ik wist al dat het zo werkte maar ervaar nu pas echt hoe mooi dat kan zijn en wat voor mooie dingen daaruit voort kunnen komen en leer dan de laatste weken ook keer op keer super likeminded mensen kennen!

Dus heb jij ergens het gevoel dat het gewoon niet helemaal lekker loopt, dat je eigenlijk weet dat je wel iets moet verwerken maar niet goed weet hoe? Luister echt goed naar jezelf en vind een manier om dat voor jezelf op te lossen. Je mag me altijd een berichtje doen om samen een kopje thee te drinken, ik weet zelf ontzettend goed hoe belangrijk het is om de stap te gaan zetten daaraan te kunnen werken en help je graag met het vinden van jouw antwoorden, al is het maar een luisterend oor.
Werk aan je fysieke maar ook aan je mentale energie.
Jouw energie is de sleutel naar jouw geluk, succes en een liefdevol leven! En dat verdienen we allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?