);

Goed voor jezelf zorgen!

Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen maar in deze tijd mag je daar best een beetje extra aandacht voor hebben!

Goed voor jezelf zorgen versterkt namelijk je immuunsysteem waardoor je weerbaarder bent en eventueel sneller hersteld.

Ik heb een aantal hele belangrijke tips op een rijtje gezet;

1. Gezond eten, het klinkt zo simpel. Maar juist in periodes waar de structuur weg is en men stress ervaart word er toch sneller voor ongezond of makkelijk (pakjes/zakjes) eten gekozen. Ga voor vers en zelf bereid eten zodat je optimaal kunt profiteren van de voedingstoffen die erin zitten en probeer (toegevoegde) suikers zoveel mogelijk te vermijden.

2. Zorg voor voldoende slaap! Tijdens je slaap werkt je lichaam heel hard aan herstel en het afvoeren van afvalstoffen. Blijf dus niet tot laat bankhangen terwijl je naar Netflix kijkt (of een andere zender) maar ga op tijd naar bed en zorg voor minimaal 8 uur slaap! Wen jezelf ook aan om een uur voordat je gaat slapen je telefoon uit te doen en weg te leggen!

3. Zorg dat je angst en stress vermijd! En dat is natuurlijk een hele lastige momenteel met al het nieuws en de wereld waar we in leven. Als je daar last van hebt beperk dan de berichten die je binnen laat komen. Ik kijk en lees zelf geen berichten over het Covid19 virus. Volg alleen de belangrijke persconferenties om op de hoogte te zijn.

Probeer daarnaast dagelijks in de ochtend of in de avond op te noemen of op te schijven waar je dankbaar voor bent, dit geeft een enorme positieve boost aan je systeem! En let goed op je ademhaling, ga soms even heel bewust goed naar je buik ademen (maak bijvoorbeeld gebruik van de app Breath) of zet een meditatie op, 5 minuten heeft al een enorm effect! En probeer ook echt los te laten, aan de hele situatie kunnen we momenteel niets veranderen, je kunt echter wel veranderen hoe je ermee omgaat.

4. Zorg voor voldoende vitamine C, D en zink! Deze zijn top voor je immuunsysteem. Neem daarom een goede multivitamine. Bijvoorbeeld de DAILY voor volwassenen en ‘grote’ kinderen of de KIDS voor de kleintjes. Neem de IMMUBLEND erbij als je wat extra vit. C, D en zink kunt gebruiken. Of de ROYAL GELLY voor een extra boost.
Visolie ARCTIC SEA stimuleert de aanmaakt van witte bloedcellen die het immuunsysteem versterken. 
De ALOE VERA zit ook vol met VITAMINE C. Ik drink zelf momenteel dagelijks 200ml van het gele pak en de kids drinken hier dagelijks de PEACH (perziksmaak). Weet je niet zo goed waar te beginnen dan mag je mij altijd een berichtje doen.

5. Haal een Diffuser in huis voor het gebruik met etherische oliën. Etherische oliën kunnen op heel veel manieren goed helpen. Eucalyptus helpt bijvoorbeeld bij verkoudheid en luchtweginfecties en is antibacterieel en Sinaasappel kan je goed gebruiken wanneer je niet lekker in je vel zit, neerslachtig en gestrest bent. Sinaasappel zorgt voor een instant positief gevoel. Heb je moeite met inslapen dan is Lavendel een hele goede om te gebruiken. Ik zal hier binnenkort nog meer over delen.

6. Beweeg! Ga bewegen, dit is de beste manier om je lichaam een goede boost te geven. Ga de buitenlucht in, wandelend of fietsend. Je hoeft echt niet intensief te sporten om de doorbloeding op gang te brengen en je immuunsysteem te boosten. Sterker nog ’te’ intensief sporten kan je lichaam juist onnodig stress geven en stress haalt je immuunsysteem juist onderuit! En wil je wel intensief gaan sporten zorg dan dat je goed opbouwt en afbouwt en drink naderhand voldoende water.

Wij hebben het geluk vlak bij het bos, de duinen en het strand te wonen. Zeker in de ochtenden en avonden is het er heerlijk rustig. Dus probeer dagelijks ook voor jezelf een mindfull moment te vinden waarbij je het bewegen en je hoofd tot rust te laten komen kunt combineren!


Share:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?