);

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Gevarieerd ontbijten is ontzettend belangrijk, maar soms ook heel erg lastig om op de dagen dat je druk bent en de kids naar school moeten (ze zijn hier kampioen treuzelen) alles op tijd klaar te hebben.

Het allerliefste eten de kids als ontbijt wat zoets maar ik probeer ze altijd wel wat gezonds en voedzaams te laten eten. Er zijn volop recepten te vinden op internet, maar sommigen recepten hebben zoveel ingrediƫnten en sommigen hebben zoveel bereidingstijd dat ik er niet eens aan wil beginnen.

Vandaag ga ik een van de favorieten van onze kids met jullie delen. En het leuke is, de basis van dit recept kan je aanvullen met waar je maar zin in hebt!

Ik sta zelf altijd ruim voor de kids op uit bed, zodat ik in alle rust wakker kan worden en onder andere deze muffins kan bakken (want dan zijn ze lekker warm als je ze gaat eten) maar je kan ze natuurlijk ook eenvoudig de avond ervoor klaar maken.

Recept voor 12 muffins:

  • 200 gram havervlokken
  • 4 bananen (flink rijp)
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram blauwe bessen (maar dit kunnen dus ook andere vruchten of noten zijn)

Verwarm de over voor op 200 graden.

Stop alle ingrediƫnten op de bessen na in een kom en ik meng dit met een staafmixer tot een beslag maar een keukenmachine of blender kan uiteraard ook. Als het beslag klaar is roer je de bessen erdoorheen.

Verdeel het mengsel over 12 muffin vormen (vet deze indien nodig eerst even in). Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar en smullen maar!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?