);

Opleiding tot Ayurvedisch therapeut

In januari dit jaar ben ik gestart met de opleiding tot Ayurvedisch therapeut. Ayurveda boeide me al langer en ik dacht op een gegeven moment; Why Not!?

De opleiding is super interessant en leerzaam.

Daarnaast ben ik ook Superblij met de toets resultaten tot nu toe! Deze maand heb ik nog 4 toetsen te gaan en dan nog het afsluitende examen dat ik uiteraard ook hoop te halen! 

Het is soms wat lastig te combineren met mijn andere activiteiten en helemaal toen de kids in de vakantie thuis waren. Dus een klein voordeel dat de scholen weer begonnen zijn en ik dus minder rumoer om me heen heb.

Ik krijg veel vragen wat Ayurveda nou precies is dus hierbij een zo kort mogelijke uitleg:

Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. De toepassing ervan is eenvoudig en onafhankelijk van waar we vandaan komen en waar we leven, welke voorkeuren en aversies we hebben. De kracht van ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur en haar wetmatigheden. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.

Volgens ayurveda vinden we de sleutel tot het welbevinden in het inzicht in de drie ayurvedische basisenergieën Vata, Pitta en Kapha. Al onze fysieke, mentale en psychische eigenschappen geven uitdrukking aan een volkomen individuele combinatie van deze basiskrachten in onze persoonlijkheid. Ze vormen ons ‘ayurveda-type’, onze innerlijke aard. 

Ieder mens is zo uniek als een vingerafdruk. Het mooie van Ayurveda vind ik dat je dus kijkt naar de unieke eigenschappen (basis constitutie) van een persoon en op basis daarvan een lifestyle plan kunt uitwerken. Hoewel er richtlijnen zijn waar iedereen baat bij heeft om een optimale energiebalans en gezondheid te creëren, zijn er ook belangrijke aandachtspunten per individu. Wat is er uit balans waardoor je klachten hebt en hoe krijg je het weer in balans?

Het is enorm boeiend om te zien hoe soms hele kleine aanpassingen in je levensstijl en voeding de klachten kunnen verbeteren!

Om de komende periode zelf meer praktijk ervaring op te kunnen doen en omdat het mij heel tof lijkt anderen met mijn kennis te kunnen helpen ben ik op zoek naar personen die graag met mij willen kijken hoe zijzelf een optimale balans kunnen creëren in hun gezondheid. Mocht je interesse hebben laat het mij dan weten dan stuur ik je even wat meer info toe.

Share:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?