);

Tijd?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het toch allemaal doe!?

Drie kids, twee bedrijven, honden, een huishouden en een man die bijna continue in het buitenland is voor werk.

Heel eerlijk, ik vind het soms ook best pittig. Zeker als de kids uit hun hum zijn, ikzelf moe ben, de stapel was alleen maar groeit en er eigenlijk teveel op de planning staat.

Tijd is ons kostbaarste bezit en daar ben ik me de afgelopen jaren meer en meer bewust van gaan worden.

Hoewel we beiden precies dat doen wat we het allerliefste doen, we niet vies zijn van hard werken en het ook leuk vinden is er een ding wat ik nog belangrijker vind en dat is tijd! Tijd voor mezelf, tijd met Erik en tijd voor mijn kids!

Wil ik dit bereiken dan betekent dat structuur, duidelijke regels en een goede planning. En dat werkt!

Ik sta iedere ochtend om 6 uur op, niet omdat de kids dan al wakker zijn maar om dan al tijd voor mijzelf te kunnen inplannen. In alle rust wakker kunnen worden, mediteren, mezelf klaar maken en met de honden lopen. de kids wek ik om kwart over 7 en momenteel ben ik met ze aan het oefenen dat ze zichzelf direct klaarmaken, brood smeren en ontbijten. Vervolgens maak ik alles voor ze klaar voor wat mee naar school moet en doen ze zelf ook nog wat klusjes zoals bed opmaken, honden eten en water geven, vis voeren etc.

Zodra de kids op school zijn ga ik zelf aan het werk. Ik werk meestal van 9.00 uur tot 12.30 uur op mijn kantoor. Mails beantwoorden, administratie en werken aan projecten. Iedere avond maak ik een planning voor de volgende dag wat echt gedaan moet worden. Bij alles wat ik moet doen zet ik een tijd hoe lang ik er maximaal mee bezig mag zijn. Voor mij werkt dat echt super! Is er tijd over dan werk ik aan iets extra’s waar ik op dat moment zin in heb. Voordeel van deze manier van werken is ook dat de afleiding minimaal is. Social media en andere randzaken die voor afleiding kunnen zorgen zet ik uit!

Rond half 1 ga ik voor mezelf met heel veel zorg en aandacht mijn lunch klaarmaken en nuttigen. Zo belangrijk om hier de tijd voor te nemen!

Na de lunch ga ik meestal sporten en als de kids om kwart over drie van school gehaald moeten worden heb ik daarna eigenlijk qua werk niets meer te doen. Dus ga ik wat met hun doen en tussendoor pak ik een keer de stofzuiger, doe de was of andere klusjes in huis en tuin.

Ik heb max twee dagen per week overdag werkgerelateerde afspraken buiten de deur, meestal ben ik dan de hele ochtend en middag de deur uit en werk ik niet op kantoor.

In de avonden geef ik soms cursus of ben ik op pad voor het geven of volgen van presentaties over netwerkmarketing en leuke meetings met collega’s.

In de weekenden werk ik niet meer! Zo fijn, omdat Erik sowieso doordeweeks niet thuis is, is het wel zo leuk om in de weekenden samen als gezin tijd door te brengen. Plus dat er dan onder andere ook boodschappen en huishoudelijke dingetjes gedaan worden.

Ik ben super kritisch geworden wat betreft mijn planning. Voorheen propte ik eigenlijk iedere dag zo vol mogelijk, was ik eigenlijk altijd aan het werk. Nu heb ik in de middag vaak de ruimte voor dat waar ik op dat moment zin in heb en ik ben dus nagenoeg altijd thuis als de kinderen uit school komen.

Ook zorg ik voor voldoende slaap! Het is zo belangrijk dat je energie niveau op peil is. Ik merk aan mezelf dat wanneer ik moe ben, alles gewoon ook niet zo lekker loopt. Daarom lig ik eigenlijk bijna alle avonden (tenzij ik weg ben) uiterlijk 10 uur op bed. Ben ik een avond een keer later thuis, dan houd ik wel hetzelfde ochtendritme aan maar dan ga ik gerust in de middag een paar uurtjes slaap inhalen.

Ik besef me echt wel dat niet iedereen zo zijn of haar leven kan inrichten en ben er dus super dankbaar voor dat ik die ruimte nu voor mezelf heb kunnen creëren.

Wil je aan meer tijd voor jezelf werken? Dan heb ik een paar tips die iedereen wel kan toepassen en welke voor mij echt super werken:

  • Sta ruim op tijd op zodat je die tijd echt aan jezelf kunt besteden.
  • Maak iedere avond voor de andere dag een realistische planning met wat er echt gedaan moet worden.
  • Zet een tijd bij alles wat je moet doen hoe lang je er maximaal mee bezig mag zijn.
  • Zet social media en alle andere randzaken die zorgen voor afleiding uit.
  • Zorg voor voldoende slaap!

 

Share:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?