);

Wat wil jij echt?

Trouw blijven aan jezelf is zo ontzettend belangrijk. Ik schreef er al eerder over dat het zo belangrijk is de keuzes te maken waar jezelf achter staat en waar je gelukkig van word.

Het is net of de laatste jaren iedereen op zoek is naar geluk en succes en men juist daardoor kwijt is wat dat nou echt voor jou betekent. We leven in een enorme Rat Race gebaseerd op succes en als je even voor jouw gevoel niet voldoet aan de door jou opgestelde criteria word de druk en stress enorm vergroot. 

Ik spreek de laatste tijd steeds vaker mensen die zichzelf een beetje kwijt zijn, ze weten niet meer wat ze nou echt willen of ze zijn een weg in geslagen die hen niet gelukkig maakt.

Heel herkenbaar, je hebt immers heel snel het gevoel toch aan een bepaalde criteria te moeten voldoen, je hebt het idee dat de buitenwereld iets van jou verwacht en je legt daardoor bij jezelf een enorme druk op. 

Echt kiezen voor jezelf is eng want stel je toch eens voor wat anderen daarvan kunnen denken?

En natuurlijk moeten de rekeningen betaald, wil je het huis aan kant, de kids op tijd bij de oppas of op school zijn, wil je er goed uitzien en wil je je werk goed doen want daar word je immers voor betaald.

Maar doe dan wel iets waar je gelukkig van word, waar je hart een sprongetje van maakt en wat je laat stralen!

En natuurlijk kan je niet zomaar alles laten vallen, maar maak een plan. Zet een stip aan de horizon en werk daar naartoe. Schrijf op wat je precies wilt en maak een stappenplan hoe je daar gaat komen. Wat betekent succes voor jou? Waar word jij gelukkig van? Wat zijn de dingen die jij nog echt wilt doen in je leven? Het is echt niet zo ingewikkeld als dat het soms lijkt, in ons hoofd maken we het meestal alleen heel ingewikkeld!

 


Zoek je iets?