);

Stopwoordjes….

Heb jij daar ook last van? Van stopwoordjes?

Onlangs gaf ik een business presentatie over netwerkmarketing en werd ik daar door iemand op een hele positieve manier op gewezen. Echt, serieus! het was me zelf nog niet eerder opgevallen.

Superfijn dat iemand de moeite neemt om je ergens op te wijzen waar je zelf helemaal niet bewust van bent en wat voor je omgeving waarschijnlijk al zo normaal is, dat het hun misschien niet eens opvalt.

Maar goed ik heb dus een aantal hele irritante stopwoordjes, die serieus niets toevoegen aan de zin of informatie die ik op dat moment geef.

Wat ik heel erg veel zeg (inmiddels gelukkig al stukken minder nu ik me ervan bewust ben haha) is; ‘ZEG MAAR’. Het is echt ongelofelijk hoe vaak ik die twee woordjes achter een uitgesproken zin plak. Totaal nutteloos, het voegt werkelijk niks toe, zeg maar ;-p

Maar ook ‘SNAP JE?’. Je zou bijna denken dat de mensen in mijn omgeving traag van begrip zijn (maar dat zijn ze niet). Maar ik kan dus wanneer ik de mededeling doe, dat ik bijvoorbeeld even boodschappen ga doen, het zinnetje ‘snap je?’ toevoegen. Nou eerlijk, zelfs mijn dochtertje van 4 snapt het nog wanneer ik even boodschappen ga doen. Maar op de een of andere manier zoek ik (een beetje vaak) bevestiging van mijn omgeving of ze mij begrepen hebben.

En dan nog eentje die ik volgens mij van onze puber zoon heb overgenomen is ‘WEET JE’. Dat is echt ook zo irritant, zeg maar, snap je?.

Ongelofelijk wat je jezelf kunt aanwennen. Inmiddels ben ik het mezelf heel hard aan het afleren en het gaat al de goeie kant op, zeg maar. Maar weet je het is best heel belangrijk dat je even polst bij je omgeving of jijzelf niet ook stopwoordjes hebt die eventueel gewoon lekker achterwege gehouden kunnen worden, snap je?.

Oh en mocht je er mij op betrappen? Please say!

1 Reactie

  1. januari 28, 2019 / 10:18 pm

    Hoi Mignon, nog even je blog gelezen, naar aanleiding van mijn feedback voor vanavond en nieuw stopwoordje, “eigenlijk”. Je gaf een geweldig leuke, goede en persoonlijke presentatie, top.
    Zou zo fijn zijn als we elkaar veel meer stopwoordjes wijzen, ik vertelde al: “dus en dus hè, is er ook één.

    Leuk en goed om elkaar te laten leren en ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?