);

Creativiteit

Creativiteit vloeit waar het niet gaan kan. Lange tijd dacht ik dat ik het moest tegenhouden, focus was het sleutelwoord. Maar wat als die creativiteit nou net je kracht is? Moet je dat dan tegenhouden?

In november vorig jaar besloot ik vanaf januari even een pas op de plaats te maken, ik liep helemaal vast, was moe en raakte langzaamaan mijn creativiteit kwijt. Het stroomde niet meer.

Niet bepaald handig als je zoals ik een creatief beroep hebt als Interieurontwerper en productdesigner.

Het was het gevolg van enorm veel druk, zowel zakelijk als privé de lat veel te hoog gelegd. Heftige en verdrietige persoonlijke omstandigheden van ziekte en overlijden van dierbaren.

Als ondernemer kan je soms enorm zoekende zijn of de richting die je uitgaat echt wel de juiste richting is? Door invloeden van buitenaf en meningen van anderen kan je ontzettend onzeker worden en daardoor de verkeerde keuzes maken. Het is zo belangrijk dicht bij jezelf te blijven want ik geloof dat je dan pas echt geluk en succes in het ondernemen gaat ervaren.

Voor mij is dat dus al mijn creativiteit de vrije baan geven, mezelf daarin geen beperkingen opleggen. Dat past bij mij, dat is wie ik ben en dat is waar ik gelukkig van word.

Het lijkt daardoor voor anderen soms alsof ik tienduizend dingen tegelijk doe maar juist dan ben ik in mijn element en voel ik een enorme vrijheid omdat ik dan dat kan doen wat ik het allerliefste doe; creëren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?